Öt kiváló, ám talán kevésbé ismert filmet ajánlunk a következőkben.

Sokan mondják- talán jogosan-, hogy a vígjátékzsáner válságban van. A fősodorra sajnos ez mindenképpen igaz, akad azonban néhány olyan kiváló film, amely eredményesen csal mosolyt az arcunkra, ám sajnos többségüket igen kevesen ismerik. Szubjektív listánkban öt ilyen alkotást ajánlunk.

Az első igazi nyár:

Nat Faxon és Jim Rash filmje a szó legnemesebb értelmében vett feel-good film, mely egy átlagos tinisrác nyarát mutatja be, melynek során barátokra lel, jobban megismeri magát és családját. A film humora ellenállhatatlan, a főszerepben Liam James alakítása elbűvölően ártatlan, a mellékszerepekben pedig olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Toni Collette, Alison Janney, Maya Rudolph, Sam Rockwell illetőleg Steve Carrell. Rockwell alakítása lefegyverzően szórakoztató Owen szerepében, míg Collette egy igazán szeretetteljes anya-archetípust személyesít meg. Az első igazi nyár egy okos, érzelmes és rettentően szórakoztató alkotás.

Az első igazi nyár stream: hol látható online?

Egy magányos tinédzser:

Kelly Fremon Craig első rendezése a magára maradt Nadine-t követjük, aki teljesen átlagos problémákkal küzd. Összekap legjobb barátnőjével, igyekszik megtalálni a helyét a közösségben. Fremon Craig filmje egy pillanatig sem hatásvadász, sokkal inkább intim és bensőséges, a megértés igényével fordul a tárgyalt korosztályhoz. Hailee Steinfeld talán sohasem volt még ilyen jó, alakítása végig hiteles és nagyon érzékeny, rajta kívül Woody Harrelson emelhető még ki, aki lubickol Nadine tanárának szerepében. Némileg nyilván idealisztikus karaktert hoz a háromszoros Oscar-jelölt sztár, egy igazán jó tanár jelentősége azonban elvitathatatlan.

Egy magányos tinédzser stream: hol látható online?

Éretlenségi:

Olivia Wilde első rendezése az egyik legváratlanabb siker volt az elmúlt évben, a kritikusok és a nézők is imádták a komédiát. Elképesztően vicces és intelligens filmmel van dolgunk, mely használja ugyan a műfaji kliséket, de kiforgatva, egyfajta tükröt tartva a zsáner elé. Itt is van féktelen bulizás és kábítószer, azonban mindez csupán a háttér, a hangsúly egy nagyon is valós dilemmán és két szerethető lány kapcsolatában van, akiket Kaitlyn Dever és Beanie Feldstein keltenek életre, a tőlük megszokott minőségben.

Sg.hu - Éretlenségi - itt a magyar nyelvű előzetes a nyár komédiájához

Vademberek hajszája:

Listánk első Taika Waiti- filmje, mely egy őrült kaland, számtalan kifejezetten emlékezetes momentummal( pl: Waiti a temetésen, a Ricky-dal, a teljesen inkompetens rendőrpáros). A rendezőtől megszokott módon a film egy valódi műfaji kavalkád, drámai és komikus elemek váltják egymást, de autós üldözésre és egy vadkannal való küzdelemre is sor kerül. Sam Neil és Julian Dennison rendkívül szerethetőek a főszerepekben, ez pedig megtámogatva Waiti elképesztő alkotói leleményével fantasztikus elegyet alkot.

Vademberek hajszája / Hunt for the Wilderpeople (2016) - Smoking ...

Jojo Nyuszi:

Taika Waiti vitán felül felért karrierje( eddigi) csúcsára ezzel a filmmel, teljesen megérdemelten vette át februárban a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscar-díjat( bár Greta Gerwig is nagyon megérdemelte volna a Kisasszonyokért) . A náci Németországban játszódik filmünk, főszereplőnk, Jojo pedig a Hitlerjugend lelkes tagja, sőt, képzeletbeli barátja is van, Adolf Hitler személyében. Hamar kiderül azonban, hogy édesanyja egy zsidó lányt rejteget a házukban, a bonyodalom innen veszi kezdetét. A Jojo Nyusziban az az elképesztő, hogy két film kapunk egy helyett. Az első ötven perc egy elképesztően vicces politikai szatíra, majd pedig jön egy megindító dráma. Thomasin McKenzie és Roman Griffin Davis ígéretes tehetségek, Scarlett Johanssonnak pedig nagyon jól állnak az ennyire hétköznapi szerepek. Vitán felül a tavalyi év egyik legjobbjával van dolgunk.

Jojo Nyuszi

A listát összeállította: Vigh Martin

Képek: JustWatch, SG.hu, Smoking Barrles, Port.hu

402 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

  1. Szabó Norbert

    Megoldható lenne, hogy az ilyen filmajánlóknál az eredeti (angol) cím is fel legyen tüntetve? Nekem például angol Netflix előfizetésem van és sokszor nem találom magyar címmel az említett filmeket. Át van állítva magyar nyelvre a fiók, de sok film csak az angol címmel érhető el.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>