Robert Eggers az egyik legkülönlegesebb kortárs horrorrendező. A 2015-ös A boszorkánnyal (The VVitch: A New-England Folktale) köztudatba robbanó, majd a 2019-es A világítótorony (The Lighthouse) sikerét követően ismét nagyszabású, kosztümös filmmel jelentkező direktor elképesztő színészgárdát szerződtetett.

Új rendezése, a The Northman a 10. századi Izlandra fog kalauzolni minket, a vikingek korába, hogy egy bosszútörténetet meséljen el. Főszereplője egy viking vezér lesz, aki revansot akar venni apja ellenségein.

Ha a történet nem tűnne elég izgalmasnak, elég ránézni az eddigi szereposztásra. Alexander (Hatalmas kis hazugságok, True Blood) és Bill Skarsgard (Hemlock Grove, Castle Rock, AZ 1-2.) mellett fel fog tűnni Nicole Kidman (Dogville, Az órák), egy vikingkirálynő szerepében, Willem Dafoe (A világítótorony), illetve Anya Taylor-Joy (A boszorkány).

A forgatást márciusban állították le a vírushelyzet miatt, de pár hete újrakezdődtek a munkálatok, így szivárgott ki – egy stábtagnak köszönhetően -, hogy Eggers egy szláv boszorkány szerepére nem mást kért fel, mint az izlandi énekesnő-színésznőt, Björköt.

Björköt legutoljára a Táncos a sötétben (Dancer in the Dark)című, Lars von Trier-alkotásban láthattuk, amivel Legjob eredeti betétdal Oscar-, Legjobb női főszereplő Golden Globe-jelölést szerzett, illetve Cannes-ban elnyerte a Legjobb színésznő díját, Trier pedig a rendezésért járó Aranypálmát.

Az izlandi ikon tökéletes választás, hisz már az 1990-es The Juniper Tree-ben is egy boszorkányt alakított.

Kép forrása: IndieWire, The Belcour Theatre

437 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>