Ben Affleck – azt követően, hogy a legjobb értékeléseket kapta a karrierje során A visszaút (2020) című filmért – készen áll, hogy visszatérjen a kamera másik oldalára és minden figyelmét a következő rendezői munkájának szentelje. Bizonyos források szerint Affleck leszerződött a The Big Goodbye rendezői székére a Paramount-hoz, ami Sam Wasson könyvének, a The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood..-nak az átdolgozása.

Affleck írná egyúttal a forgatókönyvet is. A Saturday Night Live-tól Lorne Michaels szerezte meg a könyv fölötti jogokat és határozta el, hogy a stúdióba viszi a történetet Affleck közreműködésével.

Az igaz történeten alapuló könyv az 1974-es klasszikus film noir színfalak mögötti történetét jeleníti meg, az alkotásban egyébiránt Jack Nicholson és Faye Dunaway is játszott. A Kínai negyedet az 1970-es évek kultikus filmjei között tartják számon, amelyhez hozzájárul Roman Polanski rendezése, Robert Towne Oscar-díjas forgatókönyve és a csavaros befejezés, amely teljesen megrázta a nézőket. A klasszikus film iránt feléledő érdeklődés a ’70-es évekbeli filmbarát stúdiók küszöbönálló hanyatlását jelzi előre, amely később teret engedett a ma ismert hollywoodi produkcióknak.

A történet nagyon kedves a Paramount-közösség szívének, mivel ez volt a cég egyik legnagyobb üzlete Robert Evans vezetése alatt. Ő októberben elhunyt, azonban a nyoma örökké fennmarad, nem csak azzal, hogy segített a filmvállalatot megállíthatatlanná tenni olyan filmekkel, mint a Kínai negyed vagy a Keresztapa, hanem hozzájárult ahhoz is, hogy a ’70-es években újra értelmezzék a stúdiók működését.

Affleck figyelmét két dolog is felkeltette ezzel a tervvel kapcsolatban: a filmek történelmének a szeretete és a történet nosztalgikus hangvétele. Azt még nem tudjuk, hogy ő is szerepelni fog-e a filmben, de a forgatókönyv minden bizonnyal a legnagyobb tehetségeket vonzza majd. Ezen kívül a nagy hollywoodi legendák – Evans, Dunaway és a nagy Nicholson – is biztosan felkeltik sok híres színész figyelmét, hiszen ez egy lehetőség, hogy azokat az embereket alakítsák, akiket felnőve csodáltak.

A 2016-os Az éjszaka törvényét követően ez lesz Affleck első rendezői munkája, mivel az elmúlt négy évben a színészei karrierjére fókuszált. Egyúttal szakít a korábban említett A visszaút című sport drámával, amely nemcsak ismét kritikai elismerést nyert el, hanem nagy PVOD számokat is ért el, miután a Warner Bros a COVID-19 járvánnyal harcolva előbbre hozta a bemutatóját.

Legközelebb a New Regency thrillerében, a Deep Waterben láthatjuk, valamint augusztus végén kezdődnek a munkák Ridley Scott The Last Duel című filmjében.

Forrás: Deadline

Kép: Gist vile

363 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>