Egy Wall Street-i elemző szerint a második negyedéves pénzügyi jelentés megjelenése után a Netflix vezetőinek elpárolgott ez eddigi áremelés ellenes hozzáállása.

Hogy pontosan hol és mennyivel emelkedne az előfizetési díj, azt egyelőre csak találgatni lehet, de az október 20-ai, harmadik negyedéves jelentés után valószínűleg már többet lehet majd tudni. 

Az elemzők 1-2 dolláros változást valószínűsítenek, mely Észak-Amerikában 500 millió-1 milliárd dolláros éves bevételemelkedést jelentene, míg az európai, afrikai, közel-keleti térségben 700 milliósat.

A járványidőszak a streaming szolgáltatónak gyors növekedést eredményezett, számszerűen 26 millió új előfizetőt csak az év első felében. Ezzel immár 193 millió előfizetővel a világ több mint 200 országában van jelen. Bár az USA-ban lassult az előfizetések számának emelkedése, a világ más pontjain továbbra is gyorsan nő a Netflix felhasználók tábora. Mindezek fényében nem várható visszaesés a növekedésében, ami köszönhető egyrészt a szolgáltatás színvonalának és a folyamatosan növekvő mennyiségű tartalomnak.

9810 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>