Most már kijelenthető, hogy a világjárvány egyik abszolút győztese a Netflix. A streamingszolgáltató a második negyedévben 10 millió új előfizetőt tudhat magáénak.

Már az első három hónapban is elképesztő gyarapodást produkált a cég, amely mögött a koronavírus (is) állhat. 15 millió új előfizető menekült sorozatokba a járvány elől, és a szakemberek úgy gondolták, hogy ezt követően erőteljes visszaesés lesz várható. Nem lett igazuk: a cég a Hollywood Reporter szerint 7,5 millió új netflixessel számolt a második negyedévre, ehhez képest 2,5 millióval több ember gondolta, hogy előfizet (10,09 millió). 

Az első fél évben tehát több mint 25 millió új előfizetővel gazdagodott a Netflix, amely hamarosan eléri a 200 milliós határt. Jelenleg nagyjából 193 millióan fizettek elő a streamingszolgáltatásra.

Legkésőbb 2021-ben azonban kisebb hullámvölgy várható, hiszen a koronavírus miatt leálltak a produkciós munkálatok, és ennek a hatása nagyjából akkor lesz érezhető. Valószínű, hogy a cég más szolgáltatók tartalmainak a jogát is megveszi, hogy a keletkezett űrt betöltse valahogy.

Érdekes lehet, hogy a többi streamingszolgáltató hogyan reagál a Netfix lenyűgöző számaira. HBO Max, Peacock, Amazon Prime,  Disney, Apple: mind szeretne egy nagyobb szeletet a tortából, de hosszú távon egyelőre Hastingsék állnak nyerésre. 

 

Esetleg ez is érdekelhet:

A Netflix története

2545 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>