Nem kell bemutatni a horrorrajongók számára az American Horror Story antológiasorozatot. A 2011-ben indult széria alapjaiban változtatta meg a műfaj kisképernyős bemutatását.

Ryan Murphy még februárban jelentette be a 10. évad impozáns szereplőgárdáját, valamint a lehetséges tengeri témát. A sorozat gerincét adó, állandó színészek, Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates, Lily Rabe és Finn Wittrock mellé csatlakoztak a frissebb évadokban feltűnő visszatérők is, mint Leslie Grossman, Billie Lourd, Angelica Ross, valamint Macaulay Culkin, aki először teszi tiszteletét az AHS világában.

Sajnos a koronavírus keresztbe tett a munkálatoknak és az elmúlt hetekben szó volt róla, hogy Murphy megváltoztatja a témát, mert, ha még csúszna is a forgatás és a premier, nem tudná idén kivitelezni az időjáráshoz kötött koncepciót és a következő évad cselekményét hozná előre. Ezen a héten viszont kiderült, hogy nem variálnak, hanem inkább várnak egy évet, ezért csak 2021-ban láthatjuk a 10. évadot.

Mindezzel párhuzamosan bejelentették az eleinte viccnek tűnő új projektet, az American Horror Storiest, ami az eredeti sorozat spin-offja lesz, ugyanúgy antológiasorozat, epizodikus formában, minden héten új, teljesen különálló történetet elmesélő részekkel. Úgy kell elképzelni, mint a Black Mirrort vagy a Mesék a kriptából klasszikust. Az új sorozat vélhetően szintén csak jövőre érkezik, vagy esetleg az őszi szezonnal, ha meg tudják kezdeni a forgatásokat.

Viszont nem kell aggódnia senkinek, hogy Ryan Murphy sorozat nélkül maradunk 2020-ban, mert még ki sem hűlt a fáradhatatlan producer és forgatókönyvíró legújabb projektje, a Netflixen látható Hollywood, június 19-én érkezik a politikai szatírájának, A politikusnak a második évada a streaming-szolgáltatóra.

Emellett ősszel, szintén a Netflixen debütál A száll a kakukk fészkére kultklasszikus előzménysorozata, a Ratched, ami a hírhedt ápolónő korai éveit meséli el, Sarah Paulson főszereplésével. Illetve még idén bemutatják Murphy presztízssorozatának, az American Crime Storynak a harmadik évadját, ami Bill Clinton és Monica Lewinsky botrányát dolgozza fel.

2020-ban érkezik a Halston című minisorozat is, ami a divattervező, Roy Halston munkásságát mutatja be, Ewan McGregor főszereplésével.

Az elkövetkező években sem maradunk állandó Ryan Murphy produkciók nélkül, többek között érkezik a Consent című sorozat, ami a #metoo jelenséget fogja feldolgozni, egy Andy Warhol projekt, ami a legendás képzőművész életéről fog szólni, egy Vivien Leigh életrajzi film, Nicole Kidman főszereplésével, ami a színésznő szorongásait mutatja be, A vágy villamosa forgatásának környékén, egy Marlene Dietrich dokumentumfilm a Netflixre, illetve feltámasztja régi sorozatait, a Scream Queenst és a Glee-t is.

Ti melyik projektet várjátok a leginkább?

Képek forrása: DailyMail, IndieWire, Hollywood Reporter

831 megtekintés.

Megosztás:

2 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>