Mi is beszámoltunk arról, hogy szeptemberben érkezik az Enola, most azonban egy furcsa hír látott napvilágot a filmmel kapcsolatban.

Kiderült ugyanis, hogy a Sir Arthur Conan Doyle szellemi örökségét birtokló társaság jogi úton támadja többek között a Netflixet, a Legendaryt és Nany Springer írónőt. A szervezet a 19 oldalas panaszt az Új-Mexikói bíróságon nyújtotta be, a fő indokuk pedig az volt, hogy a film túl érzelmesnek állítja be Sherlock karakterét, ez az aspektus pedig csak Doyle kései műveiben domborodik ki, amelyek-ahogy a szervezet érvel-nem képezik a közkincs részét. Az ügy közvetve egészen 2014-ig nyúlik vissza, ekkor vesztette el ugyanis a Doyle Estate a legtöbb könyv szerzői jogát, az 1923 és 1927 között írt történetek azonban még mindig hozzájuk tartoznak. Érvelésük szerint pedig a film-illetőleg Springer-ezeket is felhasználta, az ő engedélyük nélkül.

Ti mit gondoltok?

Kép: Videodrome

943 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>