A The Hollywood Reporter és a Guardian adta hírül, hogy Nagy-Britanniában szigorú óvintézkedések mellett hamarosan újraindulhatnak a forgatások.

A koronavírus-járvány márciusban az Egyesült Királyságba is begyűrűzött, ez pedig hatással volt a filmiparra, hiszen számtalan népszerű produkciót forgatnak a szigetországban. A munkálatok természetesen megszakadtak, és sokáig bizonytalan volt, hogy mikor foroghatnak majd újra a kamerák. Nemrégiben azonban a brit szakmai testületek egy rendkívül fontos dokumentumot hoztak nyilvánosságra, mely összefoglalja, hogy milyen óvintézkedések mellett indulhatnak majd újra a forgatások hamarosan. Természetesen a stábtagoknak tartaniuk kell a távolságot, illetőleg gyakori lesz a lázmérés és a fertőtlenítés a helyszíneken, illetve próbálják majd optimalizálni a munkafolyamatokat, hogy egyszerre minél kevesebb embernek kelljen e helyszínen tartózkodni. A Guardian egyébiránt utal arra, hogy a nagy streaming-szolgáltatók által finanszírozott produkciók munkálatai indulhatnak a leghamarabb újra, hiszen számukra a legfontosabb, hogy folyamatos tartalommal lássák el az előfizetőiket. A Hollywood Reporter egy korábbi cikke pedig azt említi, hogy az optimistább becslések szerint már nyáron folytatódhatnak a forgatások. Mi bízunk a legjobbakban.

Források: The Hollywood Reporter, Guardian

Kép: TMDb

930 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>