Aggasztó híreket kaphatnak a Netflix-előfizetők. Elképzelhető, hogy ismét emelkedik a szolgáltatás ára. 

A Netflix nyilvánosságra hozta a 2021-es év első negyedévének az eredményeit. Az év első három hónapjában a bevétel 24,2%-kal növekedett 2020 azonos időszakához képet. Most nagyjából 208 millió előfizetője van a streamingszolgáltatónak. A Netflix azonban 210 millióval számolt, így a kitűzött célt nem érték el. A gigacég a vártnál alacsonyabb számot annak tulajdonítja, hogy nem tudott annyi új tartalmat kínálni, mint azt korábban remélték. Ennek egyik legfontosabb indoka természetesen a világjárvány. 

A második negyedévre azonban ismét optimistán számolnak, ugyanis rengeteg új film és sorozat kerül fel a platformra. A Netflix azzal számol, hogy a streamingpiac egészének a húzóereje tovább növekszik, míg a “kábeles” televíziózás népszerűsége tovább csökken majd. Rengeteg pénzt fektettek új tartalmakba, emiatt adósság is felhalmozódott. 

Itt megemlít a cég egy, az előfizetőknek aggasztó dolgot: előfordulhat, hogy a Netflix ismét emelheti az árait. Csak hogy tisztán lássuk a számokat: a cég árbevétele 7,2 milliárd! dollár volt, ebből 1,7 milliárd a nyereség, de ez megtévesztő, hiszen a forgatások java szünetelt, és az újrakezdés újabb költségeket jelent.

A Netflix a számokból azt szűrte le, hogy az előfizetőket nem érdekelték az eddigi áremelések, továbbra is kitartottak a szolgáltató mellett. A cég valószínűleg úgy gondolja, hogy akkor miért ne emelhetné megint az árait? 

Érdekes lehet a jövő, hiszen új szereplők léptek a piacra, illetve terjeszkedtek, elég csak a Disney-re, a Paramountra, az Universalra vagy a Warnerre gondolni, de épp nem olyan régen kapott magyar lokalizációt az Amazon Prime is. 

Kíváncsian várjuk, hogy alakul a streamingpiac a közeljövőben. 

 

Borítókép: Shutterstock.com/ADragan, licencköteles

7143 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>