Már jó néhány hónappal ezelőtt látni lehetett, hogy a Netflix el fogja érni a 200 milliós aktív előfizetői bázist, a kérdés csak az volt, hogy erre mikor kerül sor.

A Variety beszámolója szerint a streamingszolgáltató az tavaly év végén már elérte a 200 milliós álomhatárt, pontosabban 203,7 millió! aktív előfizetéssel rendelkeznek. Ez egészen elképesztő szám, főleg annak fényében, hogy általában a Netflixet nem egyedül használja az ember, szóval a nézők száma jóval nagyobb ennél. A koronavírus egyik abszolút győztese az óriáscég, 2020-ban 36,6 millió új előfizetőre tettek szert.

Sokan féltették a Netflixet, hogy majd a Disney+, az HBO Max vagy az Amazon Prime gyengítheti őket, de egyelőre – előfizetői számban legalábbis – erről szó sincs. A Netflix nem elégszik meg ennyivel, nem ül kényelmesen a babérjain, sőt  még magasabb fokozatra kapcsolnak: 2021-ben hetente kapunk egy új filmet, és több száz produkció van jelenleg gyártásban. Minőségben persze más a helyzet, és lehet vitatkozni, hogy melyik streamingszolgáltató a legjobb. Ezen sorok írójának van előfizetése a Netflixhez, az Amazon Prime-hoz, az Apple-hoz és az HBO-hoz is (Disney gondolkodás tárgya épp), és bizony mindegyiken vannak kiemelkedő tartalmak.

Ami a riválisokat illet, egyelőre a Disney lehet veszélyes, de hiába a 131 milliónál is több Disney Plus előfizetés, rengetegen mondják le azt, mivel egyelőre kevés a saját tartalom.

Forrás: Variety

592 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>