Mi okunk várni az elkövetkező hetekben a keddi napokat? Az HBO legfrissebb minisorozata, A harmadik nap ezen a héten startolt és még további két, majd három részen keresztül szórakoztatja a misztikus dráma műfaj rajongóit. Természetesen mi is megnéztük rögtön az első részt és ezennel osztjuk meg a tapasztalatainkat.

A kétszer három részre osztott széria első epizódja során megismerhetjük Samet (Jude Law), aki egy rejtélyes szigetre téved és ottragad. Az első etap a Nyár alcímet viseli, míg a következő szakasz a Télben játszódik. A címből arra következtethetünk, hogy három nap eseményeinek a részesei lehetünk. Ebből annyi bizonyos, hogy az első rész egy napot fed le.

Már a történet kezdő képei is az évszaknak megfelelően alakulnak, azonban rögtön felkelti a néző figyelmet, hogy erőteljesen játszik a színekkel. A fókuszpont mindig színes, erős zöld és sárga színekben pompázik, míg a „lényegtelen” környezet szürkeségbe borul. Ez a fajta játék a színekkel lefoglalja a nézőt és egyben kíváncsivá teszi. Maga a táj, az erdő, majd a sziget nagyon szép helyen játszódik, a harmónia sugárzik mindenből.

Maga a történet lassú folyása is nyugalmat sugároz, miközben mégis érzünk egy kis feszültséget, hogy mégis mi fog történni. Az első részből az alaptörténetet tudjuk meg. Sam az erdőben sétál, miközben kiderül, hogy a feleségével közös kertészeti vállalkozását kirabolták, rengeteg készpénzt vittek el. Ezt követően rátalál egy fiatal lányra, Eponára, aki éppen öngyilkosságot próbál elkövetni és megmenti, majd hazaviszi Osea szigetére. A sziget különlegessége, hogy naponta csak kétszer lehet oda eljutni, mivel közben a víz elönti az odavezető utat. Már ekkor sejthető, hogy Sam nem fog tudni olyan gyorsan szabadulni onnan.

A szigeten összesen 93 lakos él, akik elzártan a világtól próbálják megőrizni hagyományukat és éppen egy ünnepségre készülnek. Az lesz érdekes a továbbiakban, hogy milyen furcsaságok történnek itt. Már az emberek, akikkel Sam találkozik is bizarrul viselkednek, rögtön érezhető, hogy valami nem oké velük. Biztosan számtalan titkok rejtegetnek…

A nap vége tivornyába fullad, azonban hirtelen a képzelet és a valóság összefolyik, amikor Sam egy furcsa rituális helyre téved. Álom ez vagy valóság? És hogyan került az elrabolt készpénz a kocsija hátsó ülésére? A folytatásból kiderül.

 

Képek: TMDb

581 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>