Az idén 17 éves sorozat a mai napig egy meghatározó, különleges sorozat. A hét évadot megélt alkotás egyszerű, de érdekes módon mutatja be a bűntényeket, és azok megoldását. Ahogy a címe is jelzi, „Döglött akták”, tehát olyan ügyeket tárnak fel epizódonként, amelyek valamiért megoldatlanok maradtak. A legtöbb bűneset a 20. században történt. Érdekesség, hogy minden rész elején megismerünk egy évet és egy rövid történetszálat. A kornak megfelelő ruházatot és környezetet látunk, illetve híresebb zenei alkotásait is hallhatjuk – természetesen évszámnak megfelelően.

Döglött akták (2003) - Sorozat | Mafab.hu

Rengeteg flashbacket látunk epizódonként és mindenkinek látjuk a jelenlegi és a múltbeli énjét.  Megtörténnek az alap nyomozós sorozatok eseményei: kihallgatás, szemtanúk megjelenése, család felkeresése, letartóztatás, és itt jön az amit sehol máshol nem látunk. A lezárás egy kicsit nyálas, egy kicsit szívfacsaró, de mégis egy boldog befejezés. A sikeres nyomozás végén a tettest – akár 30 év után is – letartóztatják, majd bilincsbe verve elviszik. Ekkor az áldozat szelleme megjelenik és egyfajta könnyedség, megnyugvás látszik az arcán, hiszen a gyilkost elkapták és többé nem halott az ügye.

A főszereplők nagyon egyszerűek, de egyben nagyszerűek is. A nyomozónő Lili Rush, akit Kathryn Morris formál meg. Szerepe szerint egy erős, határozott, független nő. Munkáját nagyon alaposan végzi és sosem hagyja veszni az ügyet. Sok helyzetben a lehetetlen, felgöngyölíthetetlen, megoldhatatlan eseteket is végül tisztázza, ezzel méltó lezárást adva az áldozatnak és annak családjának is. Társával, Scott Valens nyomozóval, akit Danny Pino formál meg, remek párost alkotnak és kellő izgalmat ad a sok drámai, szomorú esemény közepette, hogy vajon valaha fognak-e egy párt alkotni?

Lenyűgöző, drámai és eredeti nyomozós sorozatot láthatunk. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fordulatos, szívbe markoló, de happy enddel végződő történeteket és mellesleg nem veti meg azt, ami nem mai.

Képek: TMDb, MAFAb

876 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>