Sikerült megnéznem a Bőr, amelyben élek c. filmet, igaz nem azzal, akivel eredetileg szerettem volna (ugye K.K.?:)). Ha valaki nem tudná, ez egy Almodóvár-mű, tehát nem valami hollywoodi maszlag, hanem igazi remek alkotás a spanyol rendezőzsenitől, akinek filmjei inkább botrányosak, ellenben súrolják, vagy többször átlépik a művészfilm kritériumainak zsenge határait. A film arról szól, hogy egy sebész (Antonio Banderas) átoperál egy férfit nővé, bosszúból. Az indokot nem mondom el,mert az spoiler lenne. Az ebből az egyébként beteg alapötletből fakadó érzelmi feszültséget, társas kapcsolatok alakulását próbálja bemutatni Almodóvár a maga megszokott módján. A mozi elég jóra sikeredett, a főszereplő nő, Elena Anaya pedig egészen egyszerűen lenyűgöző szépség. Odaszögez minden tekintetet a vászonhoz. Banderas sem az a macsó, akit régebbi szerepeiben megszokhattunk, viszont ismét bizonyítja, hogy kiváló színész.
Ui.:  Sikerült 6 órán belül két igen betegnek mondható filmet megnéznem (másik a Womb, amely arról szól, hogy egy nőnek meghal a szerelme,majd klónozza azt, és megszüli és felneveli). Ezek után megnézem a Taxidermiát, amely a magyar filmművészet egyik legjobb alkotása.

Ha tetszik az írás, fent található egy “megosztás” gomb, reklámozz kicsit! 🙂 Köszönöm!

<a href

175 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>