Érdekes statisztikai adatot az amerikai nemzeti egészségügyi intézet. A friss tanulmány megállapította, hogy megnövekedett a 10 és 17 év közötti fiatalok öngyilkosságának száma, és ezért a 13 okom volt című sorozatot okolják. 

A kultsorozatot 2017. március végén mutatta be a Netflix, az öngyilkosságok száma pedig 2017 áprilisába növekedett meg. A NIH szerint a “Tizenhárom okom volt címet kapott sorozat mintegy pozitív színben tünteti fel az öngyilkosságot”.

Brian Yorkey showrunner és a produkciónál szakértőként alkalmazott pszichiáter, Rebecca Hedrick tagadják a vádakat. Az ő véleményük szerint a sorozat segíthet megérteni, hogy mi állhat egy fiatal öngyilkossága mögött, de nem sarkallja arra a nézőket. Yorkey és Hedrick azzal is védekezett, hogy a történetben egy lány lett öngyilkos, így, ha a sorozat hatott is volna az öngyilkosságok számának növekedésére, valószínűleg nem a fiúk körében fejtette volna ki a hatását.

Egyébként ennek a sorozatnak volt rám a legnagyobb hatása, konkrétan megviseli az embert, valóban “lehoz” az életről. A vége felé több esetben elszakadt a cérna, ezt nem szégyellem. Az egyik legnagyobb hatású produkció, amelyet valaha elkészítettek. Egy zseniális szériáról van szó, amelyet minden iskolában kötelezőnek tartanék levetíteni. 

Nektek mi a véleményetek? Láttátok a sorozatot? 

 

614AIE3RIhL._SY606_

 

A sorozat trailere:

https://www.youtube.com/watch?v=MbSGvJbFcT4

 

Forrás: Origo

1229 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>