Nemrég mutatta be a Disney újabb nagyszabású blockbusterét, a Mulan élőszereplős újragondolását. A filmnek többnyire pozitív fogadtatása volt, annak ellenére, hogy több országban, például Németországban nem a mozikban fut, hanem a Disney+-on lehetett extrán megvásárolni a jogokat hozzá.

A filmet jómagam moziban láttam egy sajtóvetítés keretén belül, a róla írt  gondolataimat itt olvashatjátok.  

Fentebb az élőszereplős újragondolás kifejezést használtam, ami nem véletlen. A készítők ugyanis több helyen változtattak az 1998-as rajfilmhez képest. Ezt én pozitívumként gondolom, hiszen ugyanazt lemásolni nem lett volna túl eredeti. Egy változás van, amely azonban megérintette a rajongókat, mégpedig, hogy Mushu, a sárkány egyáltalán nem szerepel a modern változatban. Helyette inkább egy szótlan főnixmadarat tettek be, hogy a filmnek több realitást adjanak. “Mushu nélkül nincs Mulan” – vallják többen, és most a rendező, Niki Caro is megszólalt a témában. Az USA Todayban beszélt arról, miért nem szerepelt a filmben a Disney-rajfilmek egyik legkedveltebb karaktere.

 

“Lenyűgözött minket, ahogy Mushu az animációs filmben humort és könnyedséget vitt a történetbe. A filmben azonban szerettünk volna Mulan valódi kapcsolataira  koncentrálni, ami a bajtársakat illeti. Bár Mushu rendkívül népszerű volt a rajzfilmben, Mulan bizalmasa, a film fontos részét képezte a realizmus, ezért a társaival való kapcsolatára helyeztük a hangsúlyt.

Ti mit gondoltok? Nektek hiányzott Mushu az “új” Mulanból?

 

Fotó:© Walt Disney Studios

Forrás:  USA Today

 

1208 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>